日本ペット技能専門学校協会

日本ペット技能専門学校協会について

日本ペット技能専門学校協会は日本ペットビジネススクール協会の関連団体として、学校法人が運営するペット技能関連専門学校のカリキュラムの拡充と運営支援の為に設立されました。

各都道府県の認可を受け運営している専門学校ですので、授業時間数や内容については様々な基準に沿い設定される中、知識・技能の向上の為の助言、トリマーやペット販売士をはじめとする各種技術検定を実施しております。

概ね2年ないしは3年間通学する中で、知識・技能の向上のみならず、社会人マナーやコミュニケーションなど人間形成にも力を入れております。入学や検定についての詳細は各校へ直接お問い合わせ下さい。

The Japan Pet skills Vocational school association was established as a related organization of the Japan Pet Business School Association for the purpose of expanding and managing the curriculum of pet skill related vocational schools operated by school corporations.

It is a vocational school which was approved by each prefecture.The class content and the number of hours are carried out according to the standards decided by the government.For pet skills, education is conducted according to the association's standards.

While we go to school for two or three years, we are focusing not only on knowledge and skill improvement but also on the formation of human beings such as social worker interactions and communication.

For details on admission and certification, please contact each school directly.